Επικαιρότητα

Το Υπουργείο Οικονομικών σε πλήρη αποσύνθεση

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Μέχρι σήμερα 16/01/2014 η αγορά κινείται με αυτόματο πιλότο ! Κοσμογονικές αλλαγές έχουν συμβεί από 1/1/2014 και κανείς δεν έχει πάρει είδηση του τι συμβαίνει.

1) Ξεκινάω από το πιο απλό πως θα υποβάλουμε περιοδική ΦΠΑ σε 4 μέρες με πόσες δόσεις με τι πρόστιμα κανείς δεν μπορεί να μας απαντήσει , το Υπουργείο δεν απαντάει στα τηλέφωνα και στις Εφορίες δεν έχουν την παραμικρή ιδέα.

2) Σε αναταραχή βρίσκεται και η αγορά, αφού ακόμη δεν έχουν δοθεί οδηγίες για την εφαρμογή του νέου κώδικα φορολογικής διαδικασίας. Ποιά θα είναι τα πρόστιμα πως θα επιβάλλονται και με ποιο τρόπο ? Τα πρόστιμα που προβλέπει ο Ν.4174/2013 ψηφισμένος τον Ιούλιο 2013 και κανείς μέχρι σήμερα δεν μπήκε στον κόπο να μας αναλύσει τις λεπτομέρειες

3) Από 1/1/2014 είναι σε ισχύ ο νέος φορολογικός Νόμος 4172/2013 επίσης ψηφισμένος τον Ιούλιο 2013 και θέματα που έχουν αναστατώσει την αγορά δεν έχουν αγγίξει τον Κύριο Θεοχάρη. Όλες οι συναλλαγές που ξεπερνούν τα 500 € πρέπει να περνούν από τις τράπεζες Μέτρο που έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στους επαγγελματίες και αναφέρω σαν απλό παράδειγμα την εξόφληση του λογαριασμού της ΔΕΗ σε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ με μετρητά δεν θα εκπίπτει ως έξοδο. Ο Νόμος έχει ισχύ εδώ και 15 μέρες και πραγματικά δεν γνωρίζουμε τι να συμβουλεύσουμε τους πελάτες μας αφού ο Κύριος Θεοχάρης συνεχίζει να είναι απλά ο καλύτερος χρήστης του Twitter.

4) Και να προχωρήσω στον ΚΦΑΣ και στο αλαλούμ που έχει δημιουργηθεί ! Καταργείται το Δελτίο Αποστολής συνεπώς μεταφέρουμε οτι θέλουμε όπου θέλουμε χωρίς κανένα έλεγχο. Καταργείται το βασικότερο όπλο των Αυτοκινητιστών δηλαδή η Φορτωτική συνεπώς το παραεμπόριο θα οργιάσει , θα μεταφέρονται εμπορεύματα χωρίς κανέναν έλεγχο και υπόλογοι θα είναι οι ίδιοι οι Αυτοκινητιστές οι οποίοι δεν θα έχουν ιδέα τι μεταφέρουν ! Χαιρετίζω το Πανελλήνιο Συνδικάτο Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών για τις έντονες διαμαρτυρίες προς το Υπουργείο Οικονομικών !

5) Σε ένα μήνα περίπου θα πρέπει να υποβάλλουμε Μηνιαία Συγκεντρωτική κατάσταση τιμολογίων και κανείς δεν ξέρει το πως ? Κανένα λογιστικό πρόγραμμα δεν είναι ακόμα έτοιμο να υποστηρίξει κάτι τέτοιο γιατι οι εταιρείες Λογισμικού δεν έχουν ιδέα τι πρέπει να κάνουν.

Και μέσα σε όλο αυτό το χαμό φορολογικής αναταραχής το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος με την φωνή του Κου Κόλλια ( Αντιπροέδρου ) ξύπνησε και δήλωσε οτι σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, οι φορολογούμενοι είναι πλέον υποχρεωμένοι να καταβάλλουν φόρους ακόμα και για λανθασμένες δηλώσεις, ενώ σε περίπτωση που δεν εξοφληθούν αυθημερόν οι οφειλόμενοι φόροι ορισμένες κατηγορίες δηλώσεων βαρύνονται με τόκους που μετρούν από την επόμενη ημέρα υποβολής της δήλωσης.

Αλήθεια Κύριοι του ΟΕΕ που ήσασταν όταν εμείς φωνάζαμε με την ψήφιση του 4174/2013 και θεσπίστηκαν όλα αυτά τα αίσχη που θα διαλύσουν την αγορά ?

Έστω και σήμερα εμείς ως ένας μικρός τοπικός Σύλλογος του Πειραιά ζητάμε πρώτα απ'ολα την αφύπνιση όλων των μεγάλων Συλλόγων της χώρας και ενωμένοι να δώσουμε στο Υπουργείο Οικονομικών να καταλάβει οτι πραγματικά βρίσκεται σε αποσύνθεση , οι Συνάδελφοι Εφοριακοί προσπαθούν πραγματικά να καταλάβουν τι συμβαίνει γύρω τους , δεν ξέρουν πως θα κάνουν την δουλειά τους και δεν υπάρχει κανείς να τους καθοδηγήσει ! Και οι Συνάδελφοι Φοροτεχνικοί προσπαθούν να μαντέψουν και με την εμπειρία τους και μόνο να συμβουλέψουν τους φορολογούμενους με ποιόν τρόπο δεν θα γίνουν ξαφνικά φοροφυγάδες.

Μία φωνή αγανάκτησης δεν είναι αρκετή να διορθώσει την απαράδεκτη κατάσταση !

Συνάδελφοι ενωθείτε γιατί η κατάσταση δεν πάει άλλο.

Επικοινωνία

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 129
ΠΕΙΡΑΙΑΣ, Τ.Κ.: 185 36
ΤΗΛ: 210 4969463, 210 4510802
693 2273425, FAX: 210 4975330

info@solp.gr

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα έως και Παρασκευή

9:00 - 21:00

Σεμινάρια

Κλέιστε θέση για το επόμενο σεμινάριο

Κινητό: +30 693 2273 425

Βρείτε μας στο