Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Πειραιά

Προφίλ

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

logo w B
Στις 8/12/2006, ιδρύθηκε στον Πειραιά από 22 μέλη Οικονομολόγους Λογιστές – ελεύθερους επαγγελματίες και μισθωτούς Λογιστές ο Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Πειραιά.

Οι βασικοί σκοποί του Συλλόγου που τέθηκαν στην ιδρυτική πράξη, είναι:

Η συνένωση και συσπείρωση όλων των μελών της για την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των επαγγελματικών, οικονομικών, ηθικών, πολιτιστικών και κοινωνικών συμφερόντων τους.
Η συμβολή των φοροτεχνών - λογιστών και οικονομολόγων στη μελέτη και προβολή θεμάτων που αφορούν την προαγωγή της επιστήμης του Φορολογικού Δικαίου, την ανύψωση του μορφωτικού επιπέδου των μελών της.

 1. Η προστασία του φοροτεχνικού –λογιστικού και οικονομολογικού επαγγέλματος με
  • Τον αποκλεισμό από αυτό όσων ασχολούνται πάρεργα.
  • Την εξασφάλιση ευχέρειας στον φοροτέχνη – λογιστή και οικονομολόγο να αντιπροσωπεύει στα Διοικητικά Δικαστήρια και στην Δημόσια Διοίκηση γενικά τον φορολογούμενο.
  • Την υποχρεωτική υπογραφή των ισολογισμών και φορολογικών δηλώσεων των επιχειρήσεων από τον φοροτέχνη – λογιστή που τηρεί τα λογιστικά βιβλία.
  • Την αναγνώριση στους φοροτέχνες – λογιστές και οικονομολόγους του δικαιώματος να διορίζονται, κατά προτίμηση, ελεγκτές, πραγματογνώμονες και εκκαθαριστές από τους καταλόγους που υποβάλλουν στις αρχές οι τοπικές επαγγελματικές ενώσεις τους.
  • Την συμμετοχή των φοροτεχνών – λογιστών και οικονομολόγων στις Επιτροπές που προβλέπουν οι φορολογικοί και άλλοι νόμοι καθώς και οι Υπουργικές αποφάσεις που έχουν σχέση με το λογιστικό επάγγελμα και το Εθνικό Κτηματολόγιο.
 2. Η μέριμνα για την οργάνωση, αναβάθμιση και κατοχύρωση του επαγγέλματος των φοροτεχνών – λογιστών και οικονομολόγων με την συμπλήρωση του σχετικού Νόμου – πλαισίου.
 3. Η πρόταση σχετικών μέτρων και η συμβολή στην περιστολή της φοροδιαφυγής με την υποβολή σχετικών εισηγήσεων στο Υπουργείο Οικονομικών.
 4. Η οργάνωση σεμιναρίων για την επιμόρφωση των μελών της, σε συνεργασία με τα αρμόδια Πανεπιστήμια της Ελλάδος και του Εξωτερικού και τους υπαλλήλους του υπουργείου οικονομικών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέχθηκε και διοικεί το Σύλλογο έως και σήμερα είναι:

Πρόεδρος Ίσαρης Δημήτριος Οικονομολόγος - Φοροτεχνικός

Αντιπρόεδρος Γεωρμπαλίδης Ανδρέας Οικονομολόγος – Λογιστής

Γενική Γραμματέας Βογιαντζή Σταυρούλα Λογίστρια

Μέλη Δημόπουλος Ευάγγελος Οικονομολόγος – Φοροτεχνικός

Μυλωνάς Γεώργιος Λογιστής

Οι κύριες δραστηριότητες του Συλλόγου από την ίδρυση του μέχρι σήμερα, είναι:

Αιτήματα και ερωτήματα προς το Υπουργείο Οικονομικών.
Η οργάνωση πολλών σεμιναρίων με σκοπό την επιμόρφωση των συναδέλφων με θέματα:

 • Εισόδημα
 • Κώδικας
 • Περαίωση
 • Ναυτιλιακή Λογιστική
 • Κ.Φ.Α.Σ.

Από τις πιο σημαντικές δραστηριοποιήσεις του Συλλόγου είναι η συμμετοχή του, με αντιπρόσωπο τον Πρόεδρο κο. Ίσαρη Δημήτριο, στο Συντονιστικό Όργανο των Ενώσεων Λογιστών του Ν. Αττικής, όπου συμμετέχουν εκτός από τον Σ.Ο.Λ.Π., η Ε.Φ.Ε.Ε.Α, η Π.Ε.Φ.Ε, η Ε.Λ.Ο.Ν.Ι.Φ.Η. και ο Σύλλογος Λογιστών Γλυφάδας, με βασικό σκοπό την συνένωση όλων των Συλλόγων της Αττικής σε μια φωνή και βασικό στόχο την κάθοδο ενός ψηφοδελτίου στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου ώστε να μπορέσει ο κλάδος να έχει αντιπροσώπευση, αλλά και άλλους στόχους όπως:

Κώδικας Δεοντολογιας Λογιστων.

Επισκεψεις στο Υπουργειο Οικονομικων.

Σοβαρα θεματα ομογενων.

Πιστοποιηση των φοροτεχνικων ωσ ελεγκτων του Ι.Κ.Α.

Κοινα σεμιναρια ολων των συλλογων για το εισοδημα.

Επικοινωνία

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 129
ΠΕΙΡΑΙΑΣ, Τ.Κ.: 185 36
ΤΗΛ: 210 4969463, 210 4510802
693 2273425, FAX: 210 4975330

info@solp.gr

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα έως και Παρασκευή

9:00 - 21:00

Σεμινάρια

Κλέιστε θέση για το επόμενο σεμινάριο

Κινητό: +30 693 2273 425

Βρείτε μας στο